В Чехії туристам заборонять фотографувати у відомій церкві з кісток

В Чехії туристам заборонять фотографувати у відомій церкві з кісток
Фотографії Костниці в Чехії

Щорічно побачити кістницю в Седлеці приїжджають до 500 тисяч туристів

Туристам стане складніше робити фото в знаменитій кістниці, що в чеському місті Кутна-Гора.

Як повідомляє Expats.cz, церковна парафія Седлеця, району Кутна-Гори, вирішила з січня 2020 року заборонити туристам фотографувати черепи та кістки, які прикрашають інтер'єр кістниці (осуарію) цвинтарного костелу Всіх Святих. Охочі зробити світлини матимуть отримати дозвіл за три дні до відвідин храму, а журналісти – повідомити про зйомку за три тижні до неї.

Це рішення пояснили тим, що туристи не поважають релігійне та історичне значення кістниці, в якій розміщено останки близько 60 тисяч осіб. Деякі відвідувачі, за словами представників церкви, роблять селфі, які принижують покійних, і викладають недоречні знімки в соціальні мережі.

Заборона розповсюджуватиметься й на собор Вознесіння Діви Марії та Святого Іоанна Хрестителя, який розташовано неподалік.

Щорічно побачити кістницю в Седлеці приїжджають до 500 тисяч туристів. Це найвідоміша пам'ятка міста. У парафії сподіваються, що відвідувачі з розумінням поставляться до заборони й поважатимуть її.

Щоб мінімізувати негативний вплив туризму, парафія вже перенесла продаж квитків до пам'яток до місцевого Інфоцентру. Також тут з'явився охоронець, який наглядає за поведінкою туристів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: