В ЄС уже заговорили про безвіз для України не раніше січня

В ЄС уже заговорили про безвіз для України не раніше січня
Безвізовий режим

Україна негайно отримає безвізовий режим, щойно в ЄС домовляться про безпекові механізми

Щойно в Євросоюзі домовляться про всі деталі безпекового механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами, Україна негайно отримає візову лібералізацію. Європарламент може проголосувати за це вже у січні. Про це заявив польський євродепутат Міхал Боні, повідомляє Deutsche Wellе.

Боні запевнив, «щойно в ЄС домовляться про всі деталі безпекового механізму, Україна негайно отримає безвізовий режим», пише видання.

Як зазначається, за його прогнозами, «Європарламент може проголосувати за це на початку наступного року, можливо, навіть у січні».

Боні наголосив, що механізм призупинення дії безвізового режиму «не було штучно створено для того, щоб зумисне відтягнути ухвалення рішення щодо України».

За його словами, цей механізм – відповідь ЄС на останні міграційні ризики, які «спричинили додатковий тиск на країни-члени».

Євродепутат нагадав, що на узгодження цього механізму так само чекає й Тбілісі, чий переговірний процес з ЄС щодо візової лібералізації також перебуває на фінішній прямій.

Згідно з рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Естонська євродепутат Кая Каллас заявила, що терміни запровадження безвізу з Україною залежать зараз лише від темпу роботи над безпековим механізмом, яка, за її словами, «просувається успішно».

Як повідомлялося, дата введення безвізу для України стане відомою після 24 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: