В Україні побудують 15 арсеналів із автоматичними системами охорони

В Україні побудують 15 арсеналів із автоматичними системами охорони
Петро Порошенко повідомив, що 11 жовтня відвідає арсенал в Цвітосі

За словами Порошенка, наразі в Україні немає жодного сучасного складу для зберігання боєприпасів

В Україні планують побудувати 15 сховищ боєприпасів із автоматичними системами охорони. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в ході виступу перед учасниками міжнаціональних військових навчань «Чисте небо-2018», передає РБК-Україна.

За словами глави держави, наразі в Україні немає жодного сучасного складу для зберігання боєприпасів.

«Цього року запроектували початок будівництва 15 сучасних сховищ із автоматичними системами охорони, які виключають диверсію, з автоматичними системами протипожежної безпеки  і оповіщення, які зводять майже до нуля людський фактор», - сказав він.

Крім того, Порошенко повідомив, що сьогодні відвідає арсенал в Цвітосі (Хмельницька область).

«Його (арсенал в Цвітосі, - ред.) реконструкція відбувається у повній відповідності до стандартів НАТО. 37 залізобетонних сховищ, 70 км електромереж, 20 км водогонів, 15 кілометрів доріг із твердим покриттям. І мільярд та 250 мільйонів гривень. І це лише на один об’єкт», - додав він.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: