«Велюровий» скандал: серед візитерів ресторану Тищенка впізнали працівника СБУ

«Велюровий» скандал: серед візитерів ресторану Тищенка впізнали працівника СБУ
Євген Ситник працює в другому управлінні Головного управління контррозвідувального захисту в економічній сфері

Журналісти зафіксували, що співробітник СБУ двічі приїздив у ресторан «Велюр»

На зустрічах депутатів і бізнесменів у формально закритому на карантин ресторані «Велюр», що належить нардепу Миколі Тищенку, був присутній працівник Служби безпеки України Євген Ситник. Журналісти помічали чоловіка тут щонайменше двічі.

За інформацією журналістів, Ситник працює в другому управлінні Головного управління контррозвідувального захисту в економічній сфері, (скорочено – ГУ КЗЕ), яке опікується захистом паливно-енергетичного комплексу. Під час першого візиту Ситника у «Велюр» в закладі також перебував народний депутат Антон Яценко та бізнесмен, близький до оточення олігарха Ігоря Коломойського, Павло Куфтирєв.

За кілька днів Ситник вдруге приїхав у «Велюр». Цього разу після зустрічі службовець поїхав звідти разом з Куфтирєвим в одному авто.Нардеп Яценко відомий як «хрещений батько» тендерної мафії – однієї з найвідоміших корупційних схем середини 2000-х, яка грунтувалася на посередництві в державних закупівлях. Між охочими взяти участь в тендерах і, власне, замовником «вклинювався» посередник, який формально брав гроші за консультації, а по факту виступав банальною прокладкою. На чолі посередників стояла Спілка громадських організацій «Тендерна палата», частину цих ГО заснували Яценко, його сестра і помічник. У 2018 році історія повторилася, але вже з Фондом держмайна. Спеціалістів з оцінки майна змусили здавати звіти до Фонду за допомогою сайтів-«посередників». Процедура виявилась платною, а сайти – пов’язані між собою та знову таки – з Антоном Яценком.

Павло Куфтирєв – юрист та бізнесмен. За повідомленнями ЗМІ, тісно пов’язаний з родиною бізнесменів Кіперманів з орбіти олігарха Ігоря Коломойського. Найімовірніше, Куфтирєв має зв’язки і з самим Коломойським, адже у 2019 році журналісти зняли Куфтирєва в Ізраїлі –  на виході з бізнес-центру, де на той момент знаходився офіс олігарха. А у квітні журналісти Bihus.Info помічали Куфтирєва вже у бізнес-центрі «Міленіум» у Києві, де нині розташовується офіс Коломойського. Окрім цього, Куфтирєв є помічником нардепа від «Слуги народу» Олександра Мережка.

Що з цими людьми міг обговорювати працівник СБУ – невідомо. ЗМІ вже звернулися із запитом щодо поточної посади Ситника до Служби безпеки України. 

Нагадаємо, нещодавно в Україні розгорівся неабиякий скандал через те, що київський ресторан «Велюр» попри карантин продовжує приймати VIP-гостей. Його власником є нардеп Микола Тищенко.

29 квітня під Кабміном відбулася акція протесту підприємців. Мітингарі виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

2 травня київські ресторатори влаштували вечірку просто неба під будівлею Офісу президента Володимира Зеленського на знак протесту проти заборони роботи літніх терас через карантин.

3 травня у центрі Києва на Майдані та під будівлею Офісу президента представники малого та середнього бізнесу влаштували мітинг під назвою #SaveФОП з вимогою до влади послабити карантин та дозволити їм заробляти.

Напередодні стало відомо, що магазин косметики дружини Тищенка працює під час карантину

Сьогодні, 6 травня, у центрі Києва проходить акція протесту «Карантин вбиває» з вимогою до влади не перешкоджати підприємницькій діяльності запровадженими карантинними заходами. 

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: