Вибори у США: букмекери назвали фаворита

Вибори у США: букмекери назвали фаворита
Дональд Трамп та Гілларі Клінтон

Провідна букмекерська контора світу «William Hill» оцінила шанси кандидатів на перемогу в кожному з штатів

Увага всього світу 8 листопада буде прикута до Сполучених Штатів Америки. Саме цього дня тут відбудуться президентські вибори. Боротьба за право очолити США розгорнулася між висуванцем від Республіканської партії Дональдом Трампом та представником Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Виборча система США є складнішою ніж в нашій країні. 8 листопада виборці в кожному штаті оберуть так званих «президентських виборників», які, своєю чергою, оберуть нового президента і віце-президента США через колегію виборників. Тобто сьогодні основна боротьба йде за ті штати, виборці яких ще не визначилися зі своїм кандидатом.

Провідна букмекерська контора світу «William Hill» оцінила шанси кандидатів на перемогу в кожному з штатів. Згідно з цією оцінкою всі штати умовно можна поділити на 5 груп: штати в яких переконливу перевагу мають Клінтон чи Трамп, штати в яких відносну перевагу мають Клінтон чи Трамп та штати, в яких важко визначити фаворита перегонів. Варто зазначити, що саме за ті штати, де немає переконливого фаворита і точиться сьогодні основна боротьба президентських штабів кандидатів. Саме ці штати Клінтон і Трамп відвідують зі своїм візитами, саме на них спрямована основна увага команд демократів та республіканців.

Штат

Трамп

Клінтон

Відносна перевага в Трампа

Відносна перевага в Клінтон

Штат, де важко визначити фаворита

Аляска

Арканзас

Алабама

Аризона

Каліфорнія

Колорадо

Конектикут

Делавер

Флорида

Джорджия

Гаваї

Айдахо

Іллінойс

Індіана

Айова

Канзас

Кентуккі

Луїзіана

Мен

Мериленд

Массачусетс

Мічиган

Міннесота

Міссісіпі

Міссурі

Монтана

Небраска

Невада

Нью-Гемпшир

Нью-Джерсі

Нью-Мексико

Нью-Йорк

Північна Кароліна

Північна Дакота

Огайо

Оклахома

Орегон

Пенсильванія

Рой-Айленд

Південна Кароліна

Південна Дакота

Теннесі

Техас

Юта

Вермонт

Вірджинія

Вашингтон

Вашингтон ДК

Західна Вірджинія

Вісконсин

Вайомінг

Якщо підсумувати, то ми бачимо, що основна боротьба розгорнеться за голоси виборців Флориди, Північної Кароліни, Огайо, Айови, Аризони, Невади, Нью-Гемпшира, Колорадо та Конектикута.

Фаворитом ж виборів букмекери вважать саме демократку Клінтон. Їй прогнозують перемогу в 24 штатах та 297 голосів виборників. Нагадаємо, що для перемоги кандидат має заручитися мінімум 270 голосами виборників.

Артем Худолєєв, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: