Відомий громадський діяч з України взяв гей-шлюб у США

Відомий громадський діяч з України взяв гей-шлюб у США

Богдан Глоба одружився у Нью-Йорку 30 січня, 2019 року 

Фото: Фейсбук Богдана Глоби

Одружилися українці далеко від рідної землі, адже у себе на Батьківщині почувались вигнанцями

У середу, 30 січня 2019 року, у Нью-Йорку взяв шлюб Богдан Глоба, громадський діяч родом з Полтавщини. Це людина, яка не приховувала свою орієнтацію. Про це пише видання Кolo.news.

Його коханого звуть Василь, він із Вінниччини. Одружилися українці далеко від рідної землі, адже у себе на Батьківщині почувались вигнанцями, українське суспільство досі нетолерантне до геїв. 

Видання пише, що 6 років Богдан Глоба боровся в Україні за право людей бути тими, ким вони є за природою, любити тих, кого хочуть, і не соромитись цього. 

«Я відчуваю радість, бо я боровся 6 років за гей мерідж. І трохи сум, що таки це не можливо в Україні, і доводиться це робити в Нью-Йорку», – поділився Глоба.  

Він також розповів журналістам, що у Нью-Йорку можна взяти шлюб як у мерії, так і в церкві. Пара розписувалась у мерії.

«Отримуєш ліцензію і протягом 60 днів маєш розписатись, – розповів Богдан Глоба. – Можна це зробити й за один день».

Богдан уже 2 роки живе в Америці, Василь прибув до США нещодавно. 

Богдан Глоба - громадський діяч, ЛГБТ-активіст, лідер першої ЛГБТ-організації українців в США ProudUkraine, перший відкритий гей, який виступив з трибуни Верховної Ради України.
2 роки тому Богдан залишив Україну і поїхав у США, країну, де люди різної орієнтації можуть бути щасливими і брати шлюб із тими, кого кохають, не бояться приховувати своїх почуттів і можуть створювати родини. В Україні ставлення до геїв та лесбійок нетолерантне, за гомосексуальність можуть побити і навіть позбавити життя.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: