Військове командування відреагувало на фото жахливих умов на полігоні «Широкий лан»

Військове командування відреагувало на фото жахливих умов на полігоні «Широкий лан»
Умови на полігоні 10 березня 
Фото: Оперативне командування «Південь»

Командування заявило, що побороло негативні наслідки складної погоди

Незадовільні побутові умови склались на військовому полігоні «Широкий лан» через складну погоду і були усунуті в оперативному режимі. Про це заявило оперативне командування «Південь» у Facebook, коментуючи опубліковані фото, на яких зафіксовані умови на полігоні.

«Ситуація, що склалася через складні погодні умови в Україні, в тому числі і на Миколаївщині, коли впродовж останнього часу випало дві місячні норми опадів, наслідком яких стало погіршення побутових умов у наметовому містечку та інші незручності, оперативно виправлені в найкоротший термін, відновлено функціонування дренажної системи та продовжується підтримання у належному стані іншої інфраструктури табору», - сказано в публікації військового командування.

Заява військового командування була поширена 10 березня після публікації 9 березня фотографій умов на полігоні «Широкий лан» Юлією Матвієнко.

«І знову Шрілан (Широкий лан – ред.). Пекло на землі, яке не можуть привести в нормальний стан вже п’ятий рік війни», - прокоментувала у Facebook вона ці фото.

Водночас 10 березня були оприлюднені інші фото з «Широкого лану». Зокрема їх оприлюднив Сергій Марков.

«Приїхали на навчання. Дров немає, лазні немає, тиждень люди не купалися», - повідомив він.

Також фото за 10 березня оприлюднив Андрій Новицький.

За словами Маркова, 11 березня військове керівництво застосувало санкції до військовиків через оприлюднення фото умов на полігоні.

Нагадаємо, військові вже протестували через незадовільні побутові умови на полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області. У 2016 році 46 солдатів 53-й окремої механізованої бригади здійснили піший похід до військового прокурора Миколаївського гарнізону. Вони стверджували, що після потрапляння на полігон, їм не видали палаток і вони провели під відкритим небом чотири доби. До того ж, бійці на той момент не милися більше місяця. Тоді після скандалу ЗМІ повідомили, що у палатках почали з’являтися настили.

Миколаївський волонтер Ірина Абрамова у лютому 2016 році публікувала фото з полігону. Тоді вона вказувала на бруд, відсутність нормальної води і мінімальних санітарно-побутових умов на полігоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: