Влада Гонконгу відкликала поправку до закону, яка призвела до масових протестів

Влада Гонконгу відкликала поправку до закону, яка призвела до масових протестів

Масові акції протесту тривають у Гонконзі з червня 2019 року

Влада Гонконгу відкликала поправку до закону, яка б дозволила екстрадувати людей з Гонконгу до материкового Китаю. У червні 2019 року почалися масові протести в Гонконзі з вимогою скасувати поправку.

Про це передає AP.

«Я офіційно оголошую про відкликання документа», — заявив секретар з питань безпеки Гонконгу Джон Лі.

Масові акції протесту тривають у Гонконзі з червня 2019 року, спочатку їх учасники вимагали скасувати поправку до закону, яка б дозволила екстрадувати людей з Гонконгу до материкового Китаю. Очільниця території Керрі Лем 4 вересня пообіцяла відкликати цю поправку, проте протести це не зупинило.

Згодом протестувальники почали вимагати демократичних реформ, зокрема загального виборчого права, розслідування випадків насильства силовиків над протестувальниками та відставки самої Лем.

1 жовтня поліція Гонконгу під час жорстких сутичок із демонстрантами застрелила протестувальника.

Гонконг — особливий адміністративний район Китаю, один із фінансових центрів світу, розташований на острові на південному сході країни, колишня британська колонія. Після закінчення Другої світової війни Гонконг належав Великій Британії, але у 1984 році Лондон зобов’язався передати Гонконг Пекіну за умов, що острів збереже економічну незалежність і капіталістичний устрій. У 1997 році Китай отримав суверенітет над Гонконгом, відтоді вони існують за формулою «одна країна — дві системи».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: