Вперше за 40 років у світі вбили синього кита

Вперше за 40 років у світі вбили синього кита
30-метрового синього кита вбили вперше за останні десятиліття

30-метрового синього кита вбили вперше за останні десятиліття

Уперше за останні 40 років було скоєно вбивство синього кита, який знаходиться під загрозою зникнення, пише CNN. 30-метрову особину виловила і вбила китобійна компанія Hvalur HF, яка належить одній з найбагатших осіб в Ісландії Кристьяну Лофтсону.

В інтернет потрапило відео, на якому видно, як співробітники китобійні по черзі видираються на спину ссавцю і фотографуються.

Лофтсон стверджує, що співробітники його компанії вбили зовсім не синього кита, а фінського, вилов якого не заборонений в Ісландії.

«Але якщо це дійсно синій кит, то вбивство сталося випадково», - заявив бізнесмен.

Біологи, які розглядали фото і відео, стверджують, що це саме синій кит. На спині можна побачити характерні для нього білі плями. Крапку в цьому питанні поставить влада Ісландії, яка замовила генетичну експертизу вбитої тварини. Вона може забрати декілька місяців.

Видобуток синіх китів є незаконним в усіх країнах світу починаючи з 1986 року. Цій забороні передували десятиліття їхнього винищення. Тільки у водах Антарктики у XX столітті вбили 360 тисяч синіх китів.

Незважаючи на заходи, спрямовані на захист тварин, сьогодні у світі налічується, за різними оцінками, від 10 до 25 тисяч синіх китів.

Синій кит - найбільша сучасна тварина, і, ймовірно, найбільша з усіх тварин, які будь-коли існували на Землі. Його довжина сягає 33 метрів, а маса - 150 тонн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: