Врятованого у Карпатах туриста госпіталізували з обмороженням

Врятованого у Карпатах туриста госпіталізували з обмороженням
Фото: Управління ДСНС України у Закарпатській області

У ДСНС говорять, що історія порятунку Ігоря Грищенка - унікальна

Врятований у четвер увечері закарпатськими рятувальниками лижник, якого чотири дні шукали в Карпатах, наразі перебуває у Свалявській райлікарні, в реанімації. 

Про це повідомила Укрінформу речниця Управління ДСНС у Закарпатській області Наталя Батир.

«Врятований учора ввечері турист, пошуки якого в Карпатах тривали останні чотири доби, наразі  в реанімаційному відділені Свалявської райлікарні, у нього обмороження кінцівок, лікарі говорять, що стан стабільний», - сказала Батир.

Вона стверджує, що ця історія порятунку - унікальна.

«У нас не було таких випадків, аби після таких довгих пошуків в горах людину знаходили живою. Це - перший випадок, і ми усі раді, що ця історія закінчилася хепі-ендом. Якщо бути відвертими, учора у пошуковиків уже майже не лишалося надії, що загублений у Карпатах турист живий, допоки він знову не подзвонив і не повідомив, де знаходиться», - зазначила речниця ДСНС.

У цьому випадку, наголосила вона, туриста врятували навички виживання в екстремальних умовах та належне екіпірування.

«У лижника, якого напередодні 7 січня знайшли в Карпатах замерзлим на смерть, у рюкзаку не було навіть ліхтарика - тобто, той чоловік зовсім не мав уявлення, що таке гори взимку. Що саме допомогло вижити Ігору Грищенку, якого після довгих пошуків таки знайшли, і що відбувалося із ним протягом оцих чотирьох днів в горах у мороз -15 градусів, хуртовинах та поганій видимості - ми його обов'язкового розпитаємо трохи згодом», - сказала Батир.

Врятований на Закарпатті після 4-денних пошуків у Карпатах, до яких залучили рятувальників із сусідніх областей, поліцію, кінологів та навіть гелікоптер — це Ігор Грищенко, досвідчений гірськолижник, киянин, 1984 року народження. У Києві чоловік працював професійним тренером. Він є президентом української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.

Раніше повідомлялося, що рятувальники знайшли у Карпатах заблукалого декілька днів тому туриста з Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: