Як військові ВМС клятву морського піхотинця складали: фоторепортаж

Як військові ВМС клятву морського піхотинця складали: фоторепортаж

До церемонії посвячення у ряди воїнів морської піхоти допускають лише найкращих

Військовослужбовці склали клятву та отримали берет кольору морської хвилі

17 листопада 2018 року у новоствореній бригаді морської піхоти відбувся урочистий захід — складання клятви морського піхотинця. Про це інформує прес-центр командування Військово-морських сил Збройних сил України.

У церемонії взяли участь 60 військовослужбовців бригади та 20 курсантів першого курсу факультету морської піхоти Військової академії м. Одеса. Разом зі своїм підлеглими проходив випробування полосою перешкод командир бригади — полковник Микола Палас, який перейшов до лав морської піхоти з Десантно-штурмових військ.

До церемонії посвячення у ряди воїнів морської піхоти допускають лише найкращих. Військовослужбовці всіх рангів мають заслужити почесне право пройти смугу перешкод, щоб скласти клятву та носити берет.

«Ви — захист нашого народу та наших кордонів від підлого ворога на Сході країни, — звернувся до присутніх командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України адмірал Ігор Воронченко. — Для посилення морських рубежів побудовані десантно-штурмові катери класу «Кентавр», які невдовзі прибудуть до Одеси. Але основним оплотом боєздатності бригади є її особовий склад. Завдяки цим людям слова честь, відвага, бойове братерство не пусті слова. Воїнів морської піхоти відрізняє її незламний дух і сьогодні ми всі це побачили», — зазначив командувач.

Пройшовши випробування вогнем, водою і перешкодами, військовослужбовці склали клятву та отримали берет кольору морської хвилі — символ морської піхоти, гордості та честі, яким вони пишатимуться завжди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: