З глави «Роскосмосу» Рогозіна тимчасово зняли санкції заради поїздки в США

З глави «Роскосмосу» Рогозіна тимчасово зняли санкції заради поїздки в США
Дмитро Рогозін

Рогозін знаходиться під персональними санкціями з 2014 року

Адміністрація президента США на короткий термін зніме санкції з голови «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна, щоб він міг відвідати США, повідомив директор НАСА Джим Брайденстайн.

«Мені б хотілося обговорити багато питань з Дмитром Рогозіним. Якщо ми хочемо встановити міцні робочі стосунки, то нам потрібно почати щільно взаємодіяти один з одним, що, у свою чергу, буде добре для обох країн», - цитує Брайденстайна ТАСС.

За його словами, для організації візиту Рогозіна НАСА «домоглося його тимчасового виведення з-під санкцій», щоб «він прибув сюди і зустрівся з представниками НАСА, а також з деякими нашими підрядниками».

Також він сказав, що «був би радий, якби Рогозін виступив разом з ним в університеті Райса».

«Ми хочемо підтримувати такі відносини і зробимо для цього все, що необхідно», - сказав Брайденстайн.

У «Роскосмосі», між тим, повідомили, що поки не отримували офіційних документів про тимчасове виведення Рогозіна з-під санкцій, передає РІА «Новини».

«Ми не в курсі. МЗС нам нічого не повідомляв. Тому поки не коментуємо», - сказав глава прес-служби «Роскосмосу» Володимир Устименко.

У червні Рогозін, який знаходиться під персональними санкціями з 2014 року, відвідував Відень для участі в конференції ООН щодо дослідження та використання космічного простору в мирних цілях (UNISPACE).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: