З Росії вигнали скандальну українську журналістку

З Росії вигнали скандальну українську журналістку
В Україні Бойко закидають співпрацю з бойовиками на Донбасі

Олена Бойко півроку незаконно перебувала у РФ, куди втекла від українського правосуддя

З Росії вирішили депортувати скандальну українську журналістку Олену Бойко, яка порушила правил перебування на території РФ.

Відповідне рішення ухвалив Преображенський суд Москви.

«Визнати громадянку Віщур (Бойко - прим.ред.) О.Б. винною в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3.1 ст. 18.8 КоАП РФ («Порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду в Російську Федерацію або режиму перебування (проживання) в Російській Федерації» і призначити їй адміністративне стягнення у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 5000 (тисяч) рублів з примусовим видворенням за межі Російської Федерації», - йдеться в ухвалі.

Зазначимо, Бойко відома регулярною участю у прокремлівських програмах на російському телебаченні, в яких вона критикує українську владу і з ненавистю говорить про саму Україну. На Батьківщині жінка є підозрюваною за статтями «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» і «Державна зрада». Також Бойко закидають співпрацю з бойовиками на Донбасі.

Зазначимо, у квітні 2017 року Бойко долучилася до бійки між головним редактором видання PolitRussia Русланом Осташкою та польським журналістом Томашем Мацейчуком під час програми «Місце зустрічі» на російському пропагандистському каналі НТВ. Поляк сказав фразу: «Ваші діди - червоні фашисти». Після цього його опонент злетів з місця і вдарив Мацейчука. Бойко також полізла з кулаками та матюками до журналіста з Польщі.

Олена Віщур - колишня львівська журналістка, відома у соцмережах як «Елена Бойко». Вона була неодноразово помічена у різноманітних провокаційних акціях. Зокрема, 17 липня 2015 року вона влаштувала у Львові проплачений сепаратистський мітинг, вимагаючи автономії Галичини.

Віщур (Бойко) була активним автором сайту сепаратистського руху «Галицький яструб», де публікувалися матеріали антиукраїнського спрямування.

У липні 2015 року СБУ затримала Віщур разом з комуністом Романом Богвелішвілі.

При обшуку у сепаратистів вилучили комп'ютери, флешки, телефони, ноутбуки, телефони. Також у них знайшли банківські картки, на які надходили гроші з Росії і статут партії «Русь Соборна».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: