За матеріалами СБУ засуджено інформаторку бойовиків «ДНР», затриману поблизу лінії розмежування

За матеріалами СБУ засуджено інформаторку бойовиків «ДНР», затриману поблизу лінії розмежування
Спільниця бойовиків збирала і повідомляла відомості про дислокацію, чисельність, види, озброєння та маршрути пересування сил і засобів ЗСУ, перш за все – залізничним сполученням
Фото: пресцентр СБУ

Слідчі УСБУ зібрали достатню доказову базу, яка підтверджує, що мешканка Лимана розпочала агентурне співробітництво із представником диверсійно-розвідувального підрозділу «ДНР» добровільно

За матеріалами Управління СБ України в Житомирській області засуджено другу учасницю інформаторської мережі бойовиків «ДНР», яка діяла у Лиманському районі на Донеччині. Про це повідомила пресгрупа УСБ України в Житомирській області.

Слідчі УСБУ зібрали достатню доказову базу, яка підтверджує, що мешканка Лимана розпочала агентурне співробітництво із представником диверсійно-розвідувального підрозділу «ДНР» добровільно. Перед початком роботи в інтересах ворога «куратор» провів жінці детальний інструктаж – їй було відпрацьовано відповідне завдання, узгоджено способи зв’язку і умовний «сленг» для передачі потрібних терористам даних.

Співробітники спецслужби встановили, що спільниця бойовиків збирала і повідомляла відомості про дислокацію, чисельність, види, озброєння та маршрути пересування сил і засобів Збройних сил України, перш за все – залізничним сполученням. Передані розвідувальні дані використовувалися російськими найманцями для планування військових дій та диверсій в нашому тилу.

У січні в межах відкритого кримінального провадження слідчі та контррозвідники УСБУ затримали спільницю бойовиків у Лимані. Під час санкціонованих обшуків було вилучено доказові матеріали, що підтверджують агентурну діяльність затриманої на користь НЗФ терористичної організації «ДНР».

Судова колегія Краснолиманського міського суду Донецької області визнала фігурантку справи винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України. Із огляду на визнання вини, жінці призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: