За рік на Донеччині притягнуто до відповідальності майже 300 бойовиків

За рік на Донеччині притягнуто до відповідальності майже 300 бойовиків

Близько 30 бойовиків самі здалися правоохоронцям

З початку року на Донеччині поліцейські притягнули до відповідальності майже 300 бойовиків. З них 254 учасники незаконних збройних формувань були затримані, 44 – перебувають у розшуку.

Про це 6 грудня повідомляє Відділ комунікації поліції Донецької області.

«Співробітники кримінальної поліції області виявляли членів різних військових угрупувань терористів, які воювали на передових позиціях, а також чергували на блокпостах. За чотири роки, побачивши, скільки їх спільників були затримані поліцією, екс-бойовики стали більш ретельно приховувати своє минуле, ліквідувати докази своєї причетності до НЗФ», - говориться у повідомленні.

У поліції зазначили, що необхідна ретельна оперативна робота, яка може забрати не один місяць, щоб викрити одну особу, що може загрожувати безпеці громадян. «Розшуковці по фрагментах відновлюють хронологію подій, перевіряють покази десятків свідків», - зауважили правоохоронці.

Повідомляється, що за останню добу встановлені три учасники незаконних збройних формувань. Всі вони в 2014 році здійснювали незаконну фільтрацію, оглядали транспорт і документи громадян на блокпостах.

«У Костянтинівці затримали бойовика, який ховався чотири роки. Прихований спосіб життя вів і житель Слов’янська, який під час окупації міста ніс службу за горілку та сигарети. Обом, згідно з ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань або участь в їх діяльності), загрожує до 8 років позбавлення волі. А колишній учасник НЗФ з Краматорська  сам прийшов до поліцейських, щоб здатися. 41-річний чоловік розповів, що йому наказували перевіряти не тільки водіїв, але й пасажирів, а ще – блокувати переміщення української техніки. За це він та решта постових отримували їжу, іноді – гроші. Коли екс-найманець дізнався про наданий державою шанс звільнитися від кримінальної відповідальності, добровільно звернувся до поліції», - говориться у повідомленні.

Як відомо, ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України гарантує учасникам незаконних збройних формувань звільнення від кримінальної відповідальності у разі добровільної здачі правоохоронним органам.

У поліції додали, що з початку року правоохоронцям здалися близько 30 бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: