«Задихнись, але заплати»: у Чернівцях люди влаштували тарифний мітинг під ОДА (фото, відео)

Оновлено
«Задихнись, але заплати»: у Чернівцях люди влаштували тарифний мітинг під ОДА (фото, відео)
Місцеві люди протестують проти підвищення тарифів
Фото: molbuk.ua

До понад сотні людей вийшов заступник голови ОДА

У Чернівцях під будівлею Чернівецької обласної державної адміністрації сьогодні, 25 січня, зібралося понад сотні протестувальників. Про це з місця події повідомляє molbuk.ua.

Мітингувальники вимагають, щоби керівництво області на чолі з Сергієм Осачуком написало звернення до Верховної Ради стосовно зниження тарифів на комунальні послуги.

Також вони хочуть повернути гроші, які переплатили за компослуги. Вони тримають плакати з написами «Задихнись, але заплати», «Двічі в одну ванну не ввійдеш».

Люди пояснюють, що зібралися сьогодні, адже завтра, 26 січня, – сесія облради. Тож сподіваються, що депутати прислухаються до їхніх вимог.

Оновлено. Протестувальники хочуть створити робочу групу для звернення до уряду щодо зниження тарифів. Планують делегувати по одному представникові з кожного району області.

До людей вийшов заступник голови ОДА Богдан Ковалюк.

До людей вийшов заступник голови ОДАДо людей вийшов заступник голови ОДА

Люди вимагають встановити граничну ціну 2 гривні за газ та електроенергію.

Крім того, українці вимагають відставку прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Ініціативна група зайшла до ОДА для перемовин із заступником голови обласної ради. Будуть вирішувати питання з представником кожної з ОТГ окремо. Людей просять не розходитися для продовження пікетів вже на дорогах. Планують починати із Мамаївців. Люди обурені тим, що до них не вийшов голова ОДА Сергій Осачук. Збирають підписи учасників протесту», – пише видання з місця подій.

Нагадаємо, 21 січня, вимагали переглянути тарифи на газ та газопостачання на Тернопільщині.  У Херсоні вимагали зниження тарифів на комунальні послуги. Також протести відбулися у Житомирі. 

У День народження президента Володимира Зеленського, 25 січня, активісти проведуть акцію протесту проти тарифів на газ та електроенергію «Привітай президента платіжкою».

У зв'язку з цим, київська поліція посилює патрулювання.

Нагадаємо, уряд України ухвалив рішення про зниження цін на газ для українців. Встановили верхню межу ціни на газ на рівні 6,99 гривні за кубометр. Проте згодом в Офісі президента визнали, що ціна на газ знизиться не для всіх громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: