Затримання хабарника з СБУ: в НАБУ розказали подробиці

Затримання хабарника з СБУ: в НАБУ розказали подробиці
Фото: НАБУ

Співробітник Служби безпеки був затриманий за отримання 47,5 тисяч доларів

Затриманий 24 квітня у Києві співробітник СБУ вимагав гроші з громадян, які проживали в Україні за фейковими документами.

Про це під час брифінгу у середу, 25 квітня, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

«Вчора був затриманий працівник СБУ, він працює в головному управлінні Києва та Київської області. Ця справа є продовженням тієї операції, яка була зірвана працівниками департаменту К СБУ в грудні 2017 року», - заявив директор НАБУ.

За його словами, співробітник СБУ був затриманий за отримання 47,5 тисяч доларів.

«Ці гроші він вимагав від громадян, які на підставі фейкових документів отримали документи, які дають право проживання на території України. Цей співробітник СБУ, діючи в рамках доручення, яке надав йому слідчий у рамках кримінального провадження, яке розслідується за фактом незаконної видачі документів, які дають право проживання на території України, замість того, щоб виявляти цих осіб, що несуть потенційну і терористичну, й інші загрози, замість того, щоб притягнути до можливої відповідальності працівників міграційної служби, які причетні до виготовлення фейкових документів, особа брала по три тисячі доларів з кожної особи, яка на підставі фейкових документів проживає на території України», - повідомив Ситник.

Він зазначив, що затримання співробітника СБУ відбулось під час отримання другої частини хабара. «Всього було спочатку передано 11,5 тисяч доларів, потім вчора було передано другий транш - 36 тисяч, й особа була затримана», - заявив директор НАБУ.

Також Ситник додав, що під час затримання у чоловіка було виявлено патрони і речовину, схожу на наркотичну.

Нагадаємо, речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Служба безпеки України «надає повне сприяння НАБУ щодо викритого на хабарі співробітника столичного Главку СБУ».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: