Будинок в центрі Одеси знову опинися під загрозою руйнування

Будинок в центрі Одеси знову опинися під загрозою руйнування
Будинок не є пам’яткою архітектури
фото:Суспільне

На будинку, який вкрився тріщинами на вулиці Пішонівська, 21 в Одесі, встановили штукатурні маяки. Їх закріпили на стінах для того, аби простежити, де саме просідає будинок та з якою швидкістю, повідомляє Суспільне.

Зі слів мешканців будинку, за останні 5 років на будинку почали з’являтися тріщини.

«Будинок може обвалитися так само, як і на Ніжинській, 16. Ми неодноразово писали заяви, надавали докази, фотографії. Зверталися до ЖКС "Портофранківський", який за нашою адресою на Льва Толстого 5. Вони проблему знають, але не було коштів, будинок старий, а в програмі нас немає. Не те, що глобальних, навіть поточних ніяких робіт протягом 30 років не було», – поділилася жінка.

Вранці 16 березня на місце приїхали комунальники, аби встановити на стіни будинку штукатурні маяки. За допомогою яких вони зможуть виявити, де саме та як швидко просідає будівля.

Утім представники комунального підприємства «Портофранківський» відмовилися коментувати ситуацію.

Як розповів заступник директора департаменту міського господарства Одеської міськради Віталій Цуркан, будинок не є пам’яткою архітектури. На цьому тижні фахівці планують зробити повторну експертизу щодо стану будівлі. «Найближчим часом необхідно відвести воду, яка в хаотичному порядку скидається з даху, там відсутня водостічна система. На другому поверсі в лівому флігелі необхідно закласти крайнє вікно, воно зміцнить стіну. Якщо фахівці підтвердять нам, що необхідно термінові заходи зі зміцнення будинку та відселенню мешканців, то ми будемо такі заходи виконувати», – наголосив Цуркан.

Нагадаємо, на місці обвалу пам’ятки архітектури на вулиці Ніжинська, 16 в Одесі працюють спеціалісти Одеської держакадемії будівництва та архітектури й представники міської влади.

Вони почали обстеження будинку, після чого сформують проєктно-кошторисну документацію щодо можливого відновлення споруди.Про таке заявив заступник директора департаменту міського господарства Віталій Цуркан, повідомляє Український південь.За його словами, повідомлення про зсув торцевої стіни фасадного флігелю правої сторони будинку на Ніжинській, 16 в мерії отримали 27 лютого. Фахівці виїхали на місце, обстежили будівлю та вирішили евакуювати 16 мешканців. Частина з них наразі перебуває у родичів, інші – у гуртожитку комунального підприємства «Одесміськелектротранс». У міськраді також підготували 5 квартир резервного фонду, куди за бажанням можна люди зможуть тимчасово переїхати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: