Чим дихають одесити і гості міста: стан повітря в місті

Чим дихають одесити і гості міста: стан повітря в місті

Моніторинг проводиться за затвердженим планом-графіком.

Моніторинг повітряного басейну Одеси здійснюється пересувний муніципальною лабораторією в затверджених точках контролю, розташованих на перетині транспортних магістралей міста, на кордонах санітарно-захисних зон потенційно небезпечних об'єктів Одеси, в прибережній зоні, а також в парках і скверах.

За звітний період виконано 180 спостережень з автоматичним відбором проб та вимірами концентрацій газоаналізаторами. Вироблено 1 440 визначень забруднюючих речовин по 8-ми інгредієнтам - діоксиду азоту, оксиду вуглецю, озону, аміаку, пилу, сірководню, діоксиду сірки та сумі вуглеводнів.

За результатами моніторингу в встановлених точках контролю на території міста (вул. М. Грушевського / вул. Хімічна, вул. Краснослободская / Ак. Воробйова, Об'їзна дорога (два стовпи), пл. Толбухіна, вул. Хутірська / вул. Степова, Митна площа , пр-т Добровольського / вул. Паустовського) спостерігаються незначні перевищення гранично-допустимих концентрацій забруднюючих вешеств в атмосферному повітрі, в основному по оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу і вуглеводнів сумарним.

Службою екологічного контролю відпрацьовано 9 скарг від жителів міста.

У прибережній зоні, а також в парковій зоні міста моніторинг показав мінімальний вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: