Корабель ВМС Британії зайшов у порт Одеси

Корабель ВМС Британії зайшов у порт Одеси
Британський розвідувальний корабель HMS Echo в порту Одеси
Фото: «Думская»

Це перший корабель НАТО, який гостює в Україні після інциденту в Керченській протоці

Розвідувальний корабель ВМС Великої Британії HMS Echo зайшов у середу, 19 грудня, в порт Одеси.

Як повідомляє місцеве видання «Думская», його пришвартували до понтонного причалу яхт-клубу «Одеса».

ЗМІ відзначає, що це перший корабель НАТО, який гостює в Україні після інциденту в Керченській протоці.

Echo пробуде в Одесі кілька днів. Після завершення візиту відбудуться маневри типу PASSEX з флагманом Військово-морських сил України фрегат «Гетьман Сагайдачний». Раніше британське міністерство оборони заявляло, що корабель залишиться в Чорному морі «на тривалий період», однак Конвенція про режим проток обмежує термін перебування військових кораблів нечорноморських держав в акваторії Чорного моря до 21 діб.

Корабель призначений для проведення розвідувальних операцій у підтримку підводних човнів або десантних кораблів. Може надавати інформацію в режимі реального часу. Крім того, він може служити платформою для керування завданнями з розмінування.

До слова, напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: