Місцева влада готує грандіозний подарунок одеситам

Місцева влада готує грандіозний подарунок одеситам

У Південній Пальмірі триває створення Грецького парку

До Дня народження Одеси заплановано відкриття першого етапу Грецького парку. Мер міста побував в скульптурній майстерні Михайла Реви.

На даний момент одеський скульптор завершує роботи по створенню в натуральну величину майстер-моделі скульптури фонтану, в якій, як зазначив Михайло Рева, він спробував поєднати класичні канони з сучасними формами.

Про це інформує прес-служба міськради, повідомляє «Главком».

«У процесі роботи я зрозумів, що цей фонтан стане душею парку. Це повинен бути дуже сильний, многоассоціатівний символ. При своїй простоті - дві особи і дерево - тут закладені дуже складні філософські думки. Це він і вона. Це початок всього. Це початок світобудови, - розповів Михайло Рева. - Господь дмухнув в обличчя людині життя, і людина стала душею живою. Така притча на різних мовах буде нанесена на п'єдестал скульптури ».

Після завершення формування моделі скульптура буде відлита в бронзі і покрита патиною. Потім почнеться установка фонтану в парку. Вода стікатиме по чотирьом жолобах, встановленим у верхній частині скульптури, і спадати, омиваючи образи чоловіка і жінки.

Грецький парк - це поєднання грецької культури, одеських традицій і сучасних елементів благоустрою. Роботи з благоустрою Грецького парку йдуть за графіком, проведено зміцнення схилів; практично зведена одна з сходів, що ведуть з Приморського бульвару до верхній терасі парку; проводиться облаштування шахти ліфта.

«За погодженням з Міністерством культури Греції в парку будуть встановлені грецькі скульптури, відкритий музей грецької культури, висаджені додаткові зелені насадження, організовані місця активного і культурного відпочинку. Тут кожен знайде для себе заняття за інтересом. І, звичайно, центральним місцем відпочинку стане територія навколо цього прекрасного фонтану », - додав Труханов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: