На Дворянській намагалися спиляти найстаріший каштан Одеси

На Дворянській намагалися спиляти найстаріший каштан Одеси

Поліція зупинила роботи

Столітній каштан почали пиляти сьогодні вранці працівники ЖКС «Порто-Франківський» у дворі будинку №18 по Дворянській.

Як раніше повідомлялось, це дерево вважається найстарішим представником роду AЕSCULUS в Одесі. З нього неодноразово падали гілки, і 19 мешканців будинку написали в ЖКС з проханням прибрати каштан.

«Дерево в аварійному стані. Якщо відкрити моє вікно, то гілка буде у мене в квартирі. Сухі гілки кілька разів падали на машини мешканців будинку. Особливо після дощу. Тут діти маленькі гуляють!» - говорить одеситка Катерина.

Правда, зі знищенням єдиного дерева у дворі згодні не всі мешканці. Коли у дворі з'явилися «лісоруби», противники знесення викликали поліцію, громадських і депутата міськради Ольгу Квасницькому.

Вона заявила, що це питання порушувалося на комісії з екології.

«Це дерево не підрізав роками і, дійсно, становить певну загрозу. Експертиза, яка була проведена в 2018 році, свідчить про те, що є два шляхи вирішення проблеми. Перший - дерево прибрати. Але це найлегший спосіб. Адже так ми пів-Одеси спиляємо! Другий варіант - лікувати каштан. Але комунальники пішли простим шляхом», - сказала Ольга Квасницькому.

Такої ж думки дотримується представник громадської організації «Зелений лист» Олексій Костржіцкій. Він додав, що знищення каштана пов'язано з будівництвом хостелу, яке активно ведеться у дворі.

«Співробітники ЖКСа замість того, щоб лікувати дерево, вирішили його спиляти. Щоб клієнти могли ставити свої машини. Так би мовити, комунальники отримали вигідну пропозицію», - каже громадський працівник.

Поліція припинила роботи по знесенню каштана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: