На Одещині розпочалося навчання для кандидатів у патронатні вихователі

На Одещині розпочалося навчання для кандидатів у патронатні вихователі

Вісім родин Одеської області розпочали курс навчання у патронатні вихователі

Підготовка кандидатів триватиме 12 тренінгових занять, які складаються з теорії, практики та самостійної роботи. Про це повідомив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Віталій Свічинський.

«Нарешті ми переходимо від системи інтернатних закладів, де діти не мали змоги отримувати вдосталь родинного тепла, до європейської системи виховання. Приємно, що серед нас є люди, які зважилися на такий серйозний крок - стати патронатним вихователем. Це дуже важливо – дарувати своє тепло дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах», – підкреслив Віталій Свічинський.

Він підкреслив, що Одеська область стала одним із 17 регіонів України, в якому розпочато навчання кандидатів у патронатні вихователі. Підготовчий курс на базі Одеського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді триватиме 6 тижнів. Заняття проводять два національні тренери та сертифікований тренер міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині».

Нагадаємо, в Одеській облдержадміністрації напрацьовують регіональний план реформування системи інтернатів. Серед них, зокрема, і запровадження патронату. Це – комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім'ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Від початку року в Одеській області було усиновлено 152 дитини. Станом на 1 жовтня, ще понад 4,5 тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються в умовах, які є максимально наближеними до родинних.

Раніше голова Одеської обласної державної адмінінстрації Максим Степанов заявляв, що забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування — це пріоритет його діяльності. Відтак, торік у регіоні 190 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, були забезпечені житлом за рахунок фінансування з місцевих бюджетів і коштів державної субвенції. Це — найвищий показник серед регіонів України за минулий рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: