На Одещині відновлено рух транспорту на двох дорогах державного значення

На Одещині відновлено рух транспорту на двох дорогах державного значення

Рятувальники витягли з заметів 46 машин та автобусів

В Одеській області відновлено рух автомобільного транспорту на дорогах державного значення М-05 Київ-Одеса та М-16 Одеса-Кучурган.

Про це стало відомо під час засідання оперативного штабу Одеської обласної державної адміністрації з питань негоди під головуванням очільника Одеської області Максима Степанова, повідомляє «Главком».

Наразі на автошляхах регіону працюють 130 одиниць снігоприбиральної техніки та 160 людей особового складу. Окрім того, залучено 295 одиниць техніки фермерських та комунальних підприємств.

«Вночі в Одеській області панувала негода. Окрім сильного снігу, ситуацію на дорогах ускладнювали пориви вітру, які створювали перемети. Голова служби автомобільних доріг регіону доповідав мені, що, як тільки техніка та працівники розчищали ту чи іншу ділянку дороги, вже за 30-40 хвилин через перемети ситуація поновлювалася. Саме тому близько 23:00 я прийняв рішення щодо перекриття доріг державного і міжнародного значення для усіх видів транспорту в Одеській області. Зранку деякі відкрили для легкового транспорту. Поступово почали відкривати дороги для великогабартиного транспорту. Техніка працювала всю ніч і працює зараз по всіх, без виключення, напрямках. На дану хвилину ситуація покращилася», — наголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час брифінгу для ЗМІ.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернувся до водіїв із проханням не виїжджати без гострої необхідності за межі населених пунктів, адже синоптики прогнозують чергове погіршення погодних умов.

«Вночі рятувальники витягли з заметів 46 машин та автобусів. Ще раз звертаюся до водіїв! Не виїжджайте на дороги без особливої потреби. Життя важливіше!», — підкреслив у соціальній мережі Facebook Максим Степанов.

Нагадаємо, наразі в Одеській області розгорнуто 222 пункти обігріву, де люди можуть погрітися, отримати першу допомогу та гарячий чай. За період роботи у регіоні до них звернулися вже 780 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: