На Одещині здійснюють імунізацію диких тварин проти сказу

На Одещині здійснюють імунізацію диких тварин проти сказу

Мета заходу - створення стійкого імунітету у диких тварин, які є основними носіями збудника сказу

В Одеській області розпочалася кампанія з пероральної імунізації диких тварин проти сказу. Вона відбувається шляхом поширення приманок з вакциною з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями регіону.

Про це інформує прес-служба Одеської ОДА, повідомляє «Главком».

Найчастіше вірусом уражені лисиці, вовки, єнотоподібні собаки, куниці.

Приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром з сірникову коробку та запахом м’ясокісткового борошна. Усередині знаходиться желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Приманку не можна брати у руки, розламувати та переміщувати!

Зазначимо, кампанія з пероральної імунізації розпочалася 6 грудня і триватиме до кінця місяця. На території Одеської області планується поширити близько 500 тисяч доз вакцин.

Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту та супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і призводить до летального результату. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) вона входить до п’ятірки найбільш небезпечних зооантропонозів.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: