На відновлення Куяльницького лиману додатково виділять 5,7 млн грн

На відновлення Куяльницького лиману додатково виділять 5,7 млн грн

В рамках Регіональної програми збереження та відновлення водних ресурсів у басейні Куяльницького лиману на 2012-2018 роки тривають заходи з порятунку екосистеми лиману.

Зокрема, у цьому році для проведення науково-дослідних робіт  з гідрологічного, гідрохімічного, гідробіологічного та медикобіологічного обстеження стану Куяльницького лиману та морської води з Одеської затоки планується виділити з обласного бюджету 4 млн. 440 тис. грн.

Також 1 млн. 300 тис. грн. має бути виділено на заходи щодо оптимізації водного балансу та гідроекологічного навантаження басейну річки Великий Куяльник, яка насичує лиман водою.

Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації  вже оголошено тендер на проведення науково-дослідних робіт з обстеження русла річки Великий Куяльник.

Про це інформує прес-служба Одеської облради, повідомляє «Главком».

Крім цього, за результатами засідання науково-технічної ради при Одеській облдержадміністрації, яке відбулося восени минулого року, було вирішено продовжити надходження морської води до лиману через спеціальну гідротехнічну споруду. Слід зауважити, що протягом одного сезону до лиману потрапляє близько 10 млн. м куб. морської води.

«Куяльницький лиман  ̶  важлива складова в екосистемі водно-болотних угідь Одеської області. Від його повноцінного відновлення залежить збереження багатьох видів птахів, риб та інших унікальних представників флори і фауни нашого регіону. Тому у цьому році заходи з порятунку унікального природного середовища будуть продовжені», ̶  розказав голова обласної ради Анатолій Урбанський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: