Одеситам ніде відпочивати на міських пляжах

Одеситам ніде відпочивати на міських пляжах

В цьому році одеситам і гостям міста стало ще складніше відпочивати на пляжах: орендарі займають всю або майже всю площу шезлонгами

Щоб відпочити безкоштовно, відвідувачі змушені буквально лежати один на одному на маленьких ділянках-«резерваціях», вільних від шезлонгів, в той час як платні пляжі часто не зайняті навіть наполовину.

Також в цьому році почастішали конфлікти між відпочиваючими та охоронцями, які виганяють з пляжів тих, хто хоче лягти між шезлонгами. Жодного дня не минає без чергового скандального або жалобного поста в соцмережах про те, як бич-бої того чи іншого закладу виганяли одеситів з міських пляжів.

Нещодавно одесити і активісти знесли настили на одеських пляжах і влаштовували акції протесту. Одним з результатів стала пропозиція до профільних чиновників, відповідальним за утримання пляжів, звільнитися. А інших чиновників зобов'язали щодня перевіряти стан пляжів.

В кінцевому ж результаті, нинішня ситуація стала закономірним результатом того, що міська влада вже більше десяти років надає в оренду пляжі буквально за безцінь - а орендарі не дотримуються встановлених містом правила і, в буквальному сенсі, силою нав'язують відпочиваючим платні послуги. Погіршила ситуацію прийнята два роки тому «концепція» масового надання платних послуг та облаштування дерев'яних настилів на піщаних пляжах.

Тим часом, питання перегляду правил утримання і експлуатації пляжів, відкладений на осінь - як завжди, щоб почекати закінчення курортного сезону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: