Одеситка стала чемпіонкою України з гірського марафону

Одеситка стала чемпіонкою України з гірського марафону

Переможниця подолала дистанцію приблизно за 9 годин

Одеситка Юлія Тарасова стала чемпіонкою України з Трейл. Так називається забіг по горах на відстань 52,5 км з набором висоти до 3 тисяч метрів.

Як повідомила Федерація легкої атлетики України, переможниця одеської Сотні-2015 року подолала цю дистанцію за 8 годин 45 хвилин. В абсолютному заліку вона 13-а (попереду - чоловіки). Срібну та бронзову медалі виграли Дарія Боднар (8 год 58 хвилин) і Оксана Рябова (9 годин 19 хвилин).

Серед чоловіків найкращим був Олег Сурженко з Києва, який пробіг за 6 годин 59 хвилин. Другим фінішіровл Сергій Сапега, бронзу отримав Валерій Шипунов.

Кращих гірських бігунів країни вибирали в рамках забігу «Гуцул трейл» в Чернівецькій області. Дистанція чемпіонату країни називалася «Соколине око». Ще були дві дистанції легше - «Виженка» (23 км і +1025 метрів набору висоти) і «Гамованка (9,6 км і 330 метрів).

Забіг був ускладнений через погодні умови. Якщо зазвичай на початку весни спортсмени біжать по сухій трасі, то в цьому році їм довелося долати підйоми і спуски по бруду і талому снігу. Технічно, до речі, українська траса складніше ніж в Іспанії, яка в цьому році прийме чемпіонат світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: