Першачки Одеської області отримають конструктори для ігрових занять

Першачки Одеської області отримають конструктори для ігрових занять

Про методику «Шість цеглинок»

У райони Одеської області передадуть понад 28 тисяч наборів для першачків Нової української школи — «Шість цеглинок» LEGO. До кінця 2018 року кожен учень першого класу комунального та державного закладу загальної середньої освіти регіону матиме змогу використовувати такі набори у навчанні.

«Сучасне навчання має бути цікавим та захоплюючим. Особливо, коли це стосується першачків. Понад 28 тисяч наборів «Шість цеглинок» LEGO для першачків сьогодні відправляємо в райони та міста Одеської області. Вони допоможуть реалізувати ігрові методи навчання Нової української школи. Дякуємо The LEGO Foundation, що прийняло рішення надати Україні таку масштабну благодійну допомогу. Адже кожен день дитини, яка починає навчатися, має бути корисним та яскравим», — підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Зазначимо, першими методику «Шість цеглинок» опанували тренери вчителів початкових класів НУШ під час навчання в Одеському обласному інституті удосконалення вчителів. Всі педагоги регіону, які будуть цьогоріч працювати у перших класах, ознайомлені з цією методикою.

За інформацією Міністерства освіти і науки України, «Шість цеглинок» — це практичний інструмент, який дає змогу реалізувати ігрові та діяльнісні методи навчання у початковій школі. Кожна гра-завдання — це комплекс не лише для розвитку мислення, мовлення, уваги, а й механізм розвитку оперативної пам’яті, самоконтролю та ментальної (когнітивної) гнучкості, що вкрай необхідні для навчання в школі та протягом усього життя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: