Під час робочого візиту на Одещину президент відвідав рідну школу (фото)

Під час робочого візиту на Одещину президент відвідав рідну школу (фото)

Глава держави побував в школі, де навчався 46 років тому - нинішній гімназії імені Г. С. Раковського

Одеську область із робочим візитом відвідав Президент Петро Порошенко. Разом із Прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим і головою Одеської ОДА Максимом Степановим Глава держави взяв участь у заходах з нагоди 160-річчя заснування Болградської гімназії, де він навчався, та привітав освітян із професійним святом.

«Це не лише українське свято, а сьогодні всі святкують, весь світ – День вчителя, і я приїхав до своїх перших вчителів. Велика вдячність за якісну освіту, і не тільки. Адже тут ви вчите бути справжнім патріотом, справжнім громадянином своєї держави і справжнім громадянином, який шанує і поважає національні меншини і наші братні народи, включно з Болгарією», – сказав Президент.

Президент наголосив, що завдяки освітній реформі у школах утворюється особлива атмосфера, яка насамперед торкнулася першокласників.

«Не маю жодного сумніву, що нинішні першокласники вже точно житимуть у Європейському Союзі. Ми домовилися із болгарською стороною про відкриття в Одесі болгарської школи, а також українського культурного центру – у Софії», — окреслив плани на майбутнє Петро Порошенко.


Він вручив працівникам гімназії державні нагороди. Орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено директора Сніжану Скорич, а почесне звання «Заслужений вчитель України» присвоєно вчительці Наталі Карі.


Окрім того, Глава держави взяв участь у церемонії відкриття Болградського Меморіалу Слави – пам’ятника учасникам бойових дій, оглянув оновлене приміщення РАЦС та відділення екстреної медичної допомоги (Emergency department) в Болградському районі. А до приїзду в Болград – ознайомився з ходом ремонтних робіт на міжнародній трасі М-15 Одеса-Рені.

Нагадаємо, за ініціативи голови Одеської ОДА Максима Степанова у червні в Болградській гімназії імені Георгія Раковського було відкрито сучасний культурно-освітній український медіа-простір із функціональними зонами. Інтерактивне фойє дає можливість проводити уроки та позакласні заходи, ранкові зустрічі, семінари та вебінари. 

Зазначимо, у Болградській гімназії навчалися ректор Софійського університету Олександр Теодоров-Балан, прем'єр-міністри Болгарії Дімітр Греков і Олександр Малинов та інші видатні діячі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: