Підняття Delfi: на борту танкера знайшли величезну пробоїну

Підняття Delfi: на борту танкера знайшли величезну пробоїну
26 серпня танкер Delfi поставили на кіль 
Фото: facebook.com/vladyslav.kryklii

На дослідження пробоїни піде тиждень

На коорпусі танкера Delfi за 9 місяців утворилася величезна пробоїна. Її доведеться герметизувати.

Про це повідомив начальник адміністрації Одеського морського порту Руслан Сахаутдінов, передає місцеве видання «Думська».

«Після вчорашніх робіт правий борт піднявся з води, і стало видно, що його практично немає - за 9 місяців його розбило об бетонний траверс пляжу. Пробоїна таких розмірів, що туди зараз можна сплавати на човні», - зазначив Сахаутдінов.

За його словами, фахівці протягом декількох днів повинні вирішити, що робити з пробоїною, і на це знадобиться близько тижня.

Також зазначено, що в четвер водолази мають намір приступити до детального обстеження правого борта. Після цього буде складено план заходів з закладення пробоїн і герметизації відсіків.

Сахаутдінов додав, що до етапу відновлення плавучості танкера можна буде приступити приблизно через тиждень.

Начальник адміністрації Одеського морського порту також звернув увагу, що танкер вдалося поставити на рівний кіль, і тепер крен судна становить 18 градусів. Це значно полегшить майбутні роботи і дозволить легко пересуватися по палубі.

У судновласника танкера британської компанії MISTER DRAKE PC будуть вимагати компенсацію за проведені роботи.

«Адміністрація порту несла щоденні витрати з моніторингу екологічної обстановки навколо танкера, по установці бонів та усунення наслідків забруднення. Ми зобов'язані виставити судновласнику ці витрати», - пояснив чиновник.

Нагадаємо, роботи з підйому затонулого танкера Delfi в Одесі можуть відстрочити через сезон штормів; точну дату завершення робіт у Міністерстві інфраструктури не називають.

26 серпня було завершено перший етап підйому танкера Delfi в Одесі. Напередодні вдень його поставили на кіль.

Як відомо, 21 червня із затонулого поблизу Одеси танкера «Делфі» вилилося пальне. 24 липня із затонулого танкера Delfi стався новий масштабний витік палива.

Кілька разів протягом літа судно намагалися підняти. Чергова спроба прибрати танкер 25 липня виявилась невдалою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: