Понад 136 тис. сімей Одещини отримують житлову субсидію

Понад 136 тис. сімей Одещини отримують житлову субсидію

Про монетизацію субсидій в Одеській області

В Одеській області житлову субсидію за новими критеріями призначено понад 136 тисячам сімей. Про це стало відомо під час апаратної наради Одеської обласної державної адміністрації.

«Уряд змінив порядок нарахування субсидій і згідно з дорученням, яке я надав ще у жовтні минулого року, людей необхідно було проінформовати про нові критерії. Відтак, з 30 тисяч сімей, яким раніше відмовили, за нарахуванням вже звернулося 19 тисяч, з яких субсидію призначено 15,5 тисячам. Це та соціальна турбота про незахищені верстви населення, на якій акцентує увагу президент Петро Порошенко. Це та важлива робота, яку необхідно активно продовжувати», - підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Окрім того, директор департаменту соціальної та сімейної політики ОДА Лілія Коваленко зазначила, що наразі Одеська область готова до монетизації. «Районні управління соціального захисту відкрили відповідні рахунки. Також триває призначення субсидій тим людям, чиї звернення ще надходять», - повідомила Лілія Коваленко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Відтак, монетизація починає діяти вже з 1 січня для тих, хто її оформлюватиме цьогоріч. Для інших субсидіантів вона розпочне дію з 1 травня. Для цього необхідно буде звернутися до відповідного управління. За результатами монетизації, мешканці зможуть отримати заощаджені кошти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: