Посадовців Одеської залізниці викрито в системному хабарництві

Посадовців Одеської залізниці викрито в системному хабарництві

Злочинна схема вимагання та отримання неправомірної вигоди

Оперативники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції, слідчі поліції області за процесуального керівництва Військової прокуратури Південного регіону затримали начальника служби регіональної філії Одеської залізниці та заступника директора філії одного з центрів ПАТ «Укрзалізниця».

Про це інформує пресслужба відомства, повідомляє «Главком».

Слідством встановлено, що посадові особи регіональної філії «Одеська залізниця» налагодили злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за прийняття в експлуатацію збудованих колій, а також надання розстрочки на поетапну поставку матеріалів згідно з договорами.

Правоохоронцями було зібрано матеріали причетності до корупційної «схеми» начальника служби регіональної філії та інженера, якого згодом було призначено на посаду заступника директора одного з центрів ПАТ «Укрзалізниця». За введення в експлуатацію збудованої колії фігуранти вимагали від керівника підприємства 200 тис. грн неправомірної вигоди.

У четвер, 29 серпня, посадовці були затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі дії тривають у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: