Річниця трагедії в Одесі. Куликове поле огороджено, одесити несуть квіти

Річниця трагедії в Одесі. Куликове поле огороджено, одесити несуть квіти
Фото «Думськая»

Біля площі зібралося близько 50 чоловік з квітами

Поліція оточила Куликове поле, де сьогодні відзначають річницю трагічних подій 2014 року.

До Дому профспілок пускають по двоє людей, передає кореспондент «Думської».

Біля площі зібралося близько 50 чоловік з квітами. В основному це любителі Росії, люди пенсійного або передпенсійного віку. Серед них помічений екс-голова Одеської облради Микола Пундик, екс-нардеп Світлана Фабрикант, проросійський «фрік» Моріс Ібрагім і нардеп Євген Мураєв. Багато в порушення правил карантину без масок.

Все проходить спокійно, без ексцесів.

2 травня 2014 року учасники одеського «антимайдану» напали в центрі Одеси на колону вболівальників одеського ФК «Чорноморець» і харківського «Металіста», активістів місцевої «самооборони» та Євромайдану. Під час сутичок пролунали постріли, тоді загинуло кілька людей.
Згодом «антимайданівців» відтіснили до Куликового поля, де спалили їх табір, але багато хто забарикадувався у Будинку профспілок. Так, сторони конфлікту закидали один одного пляшками із запальною сумішшю. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинуло 48 учасників масових заворушень. 200 осіб з обох сторін конфлікту звернулися за медичною допомогою. З того часу жодна особа так і не була притягнена до відповідальності.

Нагадаємо, раніше Інститут національної пам’яті виклав фільм «2 травня. Без міфів».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: