Школа в Холодній Балці отримала новий комфортабельний автобус

Школа в Холодній Балці отримала новий комфортабельний автобус

У місцевій школі села Холодна Балка Біляївського району презентували новий автобус.

У цю школу добираються з різних сіл. У крайньому разі точка - село Алтестове, розташоване в восьми кілометрах від школи.

Раніше навчальний заклад обслуговував лише один старенький автобус місткістю 21 чоловік, і щоранку більше сотні дітей чекали своєї черги, щоб потрапити на уроки. Через це у багатьох учнів виникали проблеми з відвідуванням школи.

Як розповіла учениця 8-го класу Ксенія Ропа, старий автобус весь час ламався і не приїжджав вчасно. Багато опоздивалі на уроки.

«А новий автобус набагато більше попереднього, тому ми всі задоволені», - каже школярка.

За словами голови Холоднобалківської сільської ради Світлани Кожухар, учням, які їхали першим рейсом, треба було бути на зупинці близько пів на сьому, а після третього рейсу учні спізнювалися на 10-15 хвилин.

Новий автобус вирішує цю проблему. Щоб визначити, в яку школу потрапить новий автобус, організували конкурс. Головним критерієм стала кількість учнів, яким складно дістатися до школи. У Холоднобалківської школі їх 115.

«На сьогоднішній день проблема вирішена - буде працювати два шкільні автобуси і підвозити дітей до школи. У нас великий район, в якому працюють 32 школи. І це вже четвертий автобус, який ми закуповуємо на кошти держави і районної ради », - розповів голова Біляївської районної організації БПП« Солідарність »і глава Біляївського райради Олег Мішаглі.

Автобус купили за 1 мільйон 750 тисяч гривень: 70% надійшло з державного бюджету, а 30 від органів місцевого самоврядування. Райрада планує продовжити закупівлі автобусів, а також відремонтувати старий транспорт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: