Справа дитячого табору «Вікторія»: сьогодні виховательці винесуть вирок

Справа дитячого табору «Вікторія»: сьогодні виховательці винесуть вирок

Жінка відповідала за пожежну безпеку

Прокуратура вважає, що справедливим покаранням виховательці згорілого табору «Вікторія» Наталії Цокур (Янчик), яку підозрюють в неналежному виконання службових обов'язків, буде умовний термін.

Про це стало відомо під час сьогоднішнього засідання в Київському райсуді.

Вихователя звинувачують за ч. 2 ст. 137 (неналежне виконання службових обов'язків, що спричинило загибель дітей). За версією звинувачення, усвідомлюючи всі наслідки, Цокур невідповідним чином виконувала свої службові обов'язки, що призвело до смерті неповнолітніх під час пожежі в «Вікторії» та інших тяжких наслідків.

Сьогодні суд вивчав письмові докази, зокрема - протоколи огляду місця події, складені безпосередньо в ніч пожежі, коли були знайдені фрагменти тіл, і в наступні дні при обстеженні сусідніх корпусів, які постраждали від пожежі. Під час цих оглядів фахівці вилучили фрагменти деревини будівель для проведення експертизи, а також електроприлади. У списку розглянутих сьогодні документів були ще звіти рятувальників про можливі причини виникнення пожежі, акти судово-медичних експертиз, а також липневий акт пожежної перевірки, в якому вказали на три десятка порушень, і документи, що підтверджують посадові повноваження Цокур (Янчик).
Після цього суддя постановив закінчити розгляд по даній справі і перейти до дебатів.

Прокурор Віктор Алексєєв заявив, що вина виховательки табору доведена повністю, що підтверджує в своїх свідченнях і сама підсудна. Прокурор додав, що Наталя Цокур добре зарекомендувала себе як вихователь, повністю визнала свою провину і розкаялася, а у сторони потерпілих претензій до неї немає. У зв'язку з цим сторона звинувачення просила суд визнати її винною в ч.2 ст. 137 КК України та призначити покарання у вигляді 3 років позбавлення волі без відбування покарання у в'язниці з випробувальним терміном на 2 роки. Також прокуратура вимагає, щоб суд заборонив Цокур на один рік займати посади, пов'язані з пожежною безпекою.

Адвокат потерпілих Тетяна Сягровец сказала, що як вихователь підсудна проявила себе добре і може далі цим займатися, але випробувальний термін повинен бути 3 роки. З батьків потерпілих дітей тільки мати однієї із загиблих дівчаток Світлана Арпентьєв зважилася взяти слово.

«Хочу тільки сказати на майбутнє Наталії, що потрібно думати, перш, ніж ставити підпис», - сказала вона.

Захисник Цокур повідомив, що згоден з думкою прокуратури, однак випробувальний термін, на його думку, повинен скласти тільки 1 рік.

«Я визнаю свою провину, за цю професію братися точно вже не буду. Хочу попросити вас про покарання, не пов'язане з тюремним ув'язненням», - сказала підсудна, ледве стримуючи сльози.

Після цього суддя Геннадій Войтов пішов до нарадчої кімнати.

Нагадаємо, трагедія в дитячому таборі «Вікторія» сталася 15 вересня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: