Стоп реванш. В Одесі люди мітингують проти встановлення пам'ятної дошки загиблим на Куликовому полі

Стоп реванш. В Одесі люди мітингують проти встановлення пам'ятної дошки загиблим на Куликовому полі
За підрахунками поліції діалогу участь у мітингу беруть приблизно 50 людей. Натомість самі мітингарі запевняють, що до акції долучилися понад 100 учасників
фото: Суспільне

Ініціював встановлення пам'ятної дошки депутат від політичної сили «Партія Шарія» Олександр Черноіваненко

Мешканці Одеси, серед яких ветерани російсько-української війни та представники громадських організацій, влаштували акцію протесту. Люди мітингували проти ідеї депутатів Одеської райради встановити на Куликовому полі пам'ятну дошку загиблим під час трагедії 2 травня, повідомляє «Суспільне».

Люди вимагають «зупинити реванш» та не дозволити райраді реалізувати ідею щодо встановлення пам'ятної дошки.

«Кому ви, глибоко не шановні депутати райради, хочете встановити табличку? Пособникам окупанта, ось кому, і іншого розуміння цього не має. Вам набрид мир і спокій в Одесі, ви хочете перетворити місто у поле бою, позвати сюди смерть, голод, руїни», – відреагував на пропозицію депутатів ветеран АТО Сергій Гуцалюк.

За підрахунками поліції діалогу участь у мітингу беруть приблизно 50 людей. Натомість самі мітингарі запевняють, що до акції долучилися понад 100 учасників.

Зазначимо, 2 квітня депутати Одеської районної ради підтримали рішення про встановлення пам'ятного знаку загиблим 2 травня 2014 року на Куликовому полі в Одесі.

Ініціював встановлення пам'ятної дошки депутат від політичної сили «Партія Шарія» Олександр Черноіваненко. Він запропонував вказати на дошці прізвища та імена, дати народження та смерті загиблих.

Згодом, 3 квітня, на своїй сторінці у Facebook Віталій Барвіненко заперечив інформацію про те, що депутати проголосували за встановлення пам'ятної дошки. Він пояснив, що депутати підтримали створення робочої групи, яка має розробити пропозиції з увіковічення пам'яті жертв трагедії 2 травня.

2 травня 2014 року на Грецькій площі та Куликовому полі в Одесі відбулися протистояння. Тоді унаслідок зіткнень між прихильниками Євромайдану і учасниками акції «Антимайдан» та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 людей. Більше 200 були травмовані.

Тим часом, Одеська мерія планує перепоховання жертв політичних репресій у районі 6-го кілометра Овідіопольської дороги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: