Студенти Одеського медуніверситету вийшли на акцію протесту (фото)

Студенти Одеського медуніверситету вийшли на акцію протесту (фото)
Одеські студенти у Києві вимагають звільнити Уляну Супрун 

Організатори акції протесту грозяться зробити її безстроковою

Студенти Одеського національного медичного університету під час акції протесту звернулися до прем'єр-міністра Володимиру Гройсмана з вимогою відставки в.о. міністр охорони здоров'я Уляни Супрун. Під зверненням підписалися більше 200 студентів.

16 січня студенти вузу пройшли колоною від Кабміну до МОЗ із плакатами і вінками. Так вони відреагували на ініціативу МОЗ реорганізувати вуз шляхом злиття з Кримським державним медуніверситетом ім. Георгіївського. Про це студенти дізналися з розпорядження, опублікованого на сайті уряду 14 січня.

«Ми вкрай обурені беззаконням, яке сьогодні відбувається навколо нашого навчального закладу. Не можемо спостерігати за тим, як вище керівництво України знищує один із найстаріших і найпрестижніших вузів України», - йдеться у зверненні, про що пише gazeta.ua

Студенти вказують, що МОЗ систематично втручається у діяльність вузу, порушуючи законодавство та закріплені в ньому принципи самоврядування вузів: «Державна політика у сфері вищої освіти йде шляхом жорсткого тоталітаризму».

На думку мітингувальників, ОНМедУ став заручником особистого конфлікту Уляни Супрун із «нелояльною» адміністрацією вишу. «Більш ніж півроку в нашому університеті відбувалися протиправні рейдерські захоплення, які паралізували роботу і підірвали його авторитет. Але ми і уявити собі не могли, що для задоволення особистих амбіцій керівники МОЗ готові піти на знищення Альма-матер».

Студенти звернулися до прем'єр-міністра з вимогою зберегти статус вишу і звільнити керівників МОЗ. В іншому випадку акція протесту стане безстроковою. КМУ прийняв і завізував звернення.

Нагадаємо, ініціативі МОЗ передувало кілька спроб змінити керівництво ОНМедУ. Згідно із законом про вищу освіту, ректори вузів обираються вченою радою, а не призначаються керівним органом. Попри це, МОЗ призначило в.о. ректора університету Владлену Дубініну.

У грудні 2018-го вчена рада обрала в.о. ректора Юрія Сухіна. Міністерство назвало рішення ради рейдерським захопленням і запропонувало створити на базі Одеського і Кримського університетів новий виш - Національний Одеський медичний університет.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: