В Одесі лицарі на мечах виборювали собі місце в збірній України: фоторепортаж

В Одесі лицарі на мечах виборювали собі місце в збірній України: фоторепортаж

Поєдинки пройшли в безкомпромісній боротьбі

Фото: Сергій Смоленцев / Думська

За вісімку місць в збірній боролися понад 40 людей

У суботу, 26 січня, в Одесі відбулися відбіркові змагання за право увійти до національної збірної з історичного середньовічного бою серед чоловіків в індивідуальних номінаціях.

Поборотися за вісімку місць в збірній в спорткомплекс колишнього заводу «Краян», що у Високому провулку, прийшли понад 40 шанувальників середньовічних боїв з різних міст України, передає «Думська». Основними претендентами були хлопці з Харкова, Києва, Дніпра і Одеси. Одесу представляли 15 бійців з клубу «Тангар».

Киянин В'ячеслав Зарубін став найстаршим і найдосвідченішим учасником боїв - йому зараз за п'ятдесят. Були на змаганнях і 18-річні юнаки. Поєдинки пройшли в безкомпромісній боротьбі - тільки за першу годину учасники боїв зламали три меча і проломили декілька щитів.

Неофіційний чемпіонат Європи в лицарських боях пройде в травні в Сербії. Українці традиційно знаходяться серед фаворитів європейських першостей. Цікаво, що спорядження і знаряддя бою в цьому виді єдиноборств є ключовим фактором у досягненні успіху.

Українські майстри з виробництва зброї цінуються у всьому світі. Шолом, лати, наколінники і інші елементи підганяють під кожного воїна. Майстер повинен власноруч зняти мірки і зробити обладунки, що називається - за місцем. Супутнім фактором є широка доступність специфічних металів і інших матеріалів, наприклад титану.

Лицарські бої тривали весь день, і скоро стануть відомі імена учасників збірної.

Наступний відбірковий етап відбудеться в кінці лютого в Харкові, причому там вже будуть битися жінки різного віку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: