В Одесі припинила діяльність конвертаційного центру з багатомільйонним обігом

В Одесі припинила діяльність конвертаційного центру з багатомільйонним обігом

Частина коштів перераховувалась на рахунки підприємств країни-агресора

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою припинили в Одесі діяльність конвертаційного центру, через який переводилися в готівку гроші українських підприємств.

Про це інформує прес-служба УСБУ в Одеській області, повідомляє «Главком».

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що організатори «конверту» пропонували місцевим підприємцям переводити гроші у готівку через фіктивні фінансово-господарські операції та надавали «послуги» з мінімізації податків. Клієнтами ділків були десятки підприємств реального сектору економіки, які працюють на території̈ Одеського регіону.

Співробітники СБ України також встановили, що частина коштів перераховувалась на рахунки підприємств країни-агресора у Москві та Ростові-на-Дону через офшорні компанії.

Щомісячний обіг нелегального бізнесу становив понад п’ятдесят мільйонів гривень, загалом ділки встигли «відмити» більш ніж сто двадцять мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали одного із кур’єрів під час передачі грошей організатору. У ході санкціонованих слідчих дій в офісі конвертцентру правоохоронці вилучили валюту на суму понад вісімнадцять мільйонів у гривневому еквіваленті, також печатки фіктивних підприємств, оргтехніку та документацію про проведення фіктивної̈ господарської̈ діяльності.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: