В Одесі пройшов «Марш українського порядку»

В Одесі пройшов «Марш українського порядку»
Марш в Одесі 2 травня 2018 року
Фото: УНН

Учасники маршу вигукують гасла «Одеса — це Україна!» та несуть прапори України

У центрі Одеси біля парку імені Шевченка сотні людей вийшли на «Марш українського порядку», організаторами якого виступили представники націоналістичних організацій.

Учасники маршу вигукують гасла «Одеса — це Україна!» та несуть прапори України, організації «Правий сектор» та інших об'єднань. Колона рухається у супроводі поліції, на місці присутнє, зокрема, і керівництво правоохороних органів міста.

Місто охороняє 2,4 тисячі правоохоронців. Також до охорони порядку залучили спецпідрозділ «Альфа».

Вироків у «справі 2 травня» в Одесі досі немає. Правоохоронці розслідують події в межах кількох кримінальних справ. Зокрема, щодо причин пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі та щодо бездіяльності рятувальників у перші її хвилини, обвинувачується екс-керівник МНС Одещини Володимир Боделан. У іншій справі фігурують екс-керівник міліції Одеської області Петро Луцюк та його заступник з громадської безпеки Дмитро Фучеджі. І Боделан, і Фучеджі втекли до Росії.

Найбільша ж справа розслідувалася щодо масових заворушень на Грецькій площі, обвинувачувалися 19 антимайданівців. У вересні 2017 року суд міста Чорноморськ виправдав усіх обвинувачених через те, що «слідство не зібрало достатніх доказів провини». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: