В Одесі провели дитячі забіги «World Without Polio» (фоторепортаж)

В Одесі провели дитячі забіги «World Without Polio» (фоторепортаж)

В Одеській дитячій міській поліклініці №6 відбулися дитячі спортивні свята до Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом

24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. 

24 і 25 жовтня 2018 року в дитячій міській поліклініці №6 були організовані спортивні заходи, покликані привернути увагу громадськості до питань профілактики поліомієліту. 

Для юних учасників були проведені забіги під девізом «World Without Polio». Переможці забігів нагороджені медалями, а всі учасники спортивних змагань отримали грамоти та подарунки. Також для дітей була організована розважальна програма, де вони робили зарядку, танцювали, грали і відповідали на загадки про здоров'я. 

Заходи організовані за підтримки департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради, міжнародної організації Rotary International і громадської організації «Батьки за вакцинацію». 

«Поліомієліт - небезпечне інфекційне захворювання, яке викликає ураження ЦНС, паралічі і може призвести до тяжких наслідків. Специфічного противірусного лікування не існує. Єдиний ефективний спосіб захисту від поліомієліту - це вакцинація. Сьогодні ми дуже близько до повної перемоги над поліомієлітом - як раніше була ліквідована натуральна віспа. Щоб Україна і вся Європа були вільні від поліомієліту, необхідно, щоб не менше ніж 95% населення були щеплені», - зазначила начальник відділу охорони материнства і дитинства міського департаменту охорони здоров'я Ганна Луньова. 

Для вакцинації від поліомієліту використовуються два види вакцин: інактивована (нежива) поліомієлітної вакцина - ІПВ і оральна (жива) поліомієлітної вакцина - ОПВ. 

У дитячих поліклініках Одеси є достатня кількість вакцин ОПВ і ІПВ виробництва Франції та Бельгії для профілактики поліомієліту. Вакцини отримані по лінії централізованих закупівель Міністерства охорони здоров'я України, є якісними, безпечними та ефективними, мають прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я. На флаконах з вакциною є термоіндикатор, щоб батьки перед щепленням могли переконатися в дотриманні температурного режиму при зберіганні вакцини. 

Шести доз вакцини достатньо, щоб сформувати імунітет до поліомієліту до кінця життя. Оптимальні терміни введення вакцини за Національним календарем щеплень: 

  • 1 щеплення - 2-й місяць життя - ІПВ; 
  • 2 щеплення - 4-й місяць життя - ІПВ; 
  • 3 щеплення - 6-й місяць життя - ОПВ; 
  • 4 щеплення - 18-й місяць життя - ОПВ; 
  • 5 щеплення - 6 років - ОПВ; 
  • 6 щеплення - 14 років - ОПВ. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: