В Одесі російське консульство закидали кривавими м'ячами

В Одесі російське консульство закидали кривавими м'ячами
Акція в Одесі
Фото: Думська / Олександр Гіманов

Учасники акції вимагали звільнити політичних в'язнів

Акція з вимогою звільнити українських політичних в'язнів, утримуваних Кремлем, відбулася сьогодні під стінами російського консульства в Одесі.

Приблизно 20 учасників патріотичних організацій провели пікет диппредставництва з плакатами-карикатурами на тему чемпіонату світу з футболу, який проходить в ці дні в Росії.

За словами організаторів пікету - представників одеського відділення «Автомайдану», світова спільнота повинна була спочатку ігнорувати чемпіонат, так як він проводиться в країні, що не дотримується міжнародних законів і загальнолюдські норми моралі.

«Країна-агресор утримує в заручниках наших громадян, звинувативши їх в тероризмі і силою нав'язавши своє громадянство, - розповів представник «Автомайдану» Юрій Батир. - Ми сьогодні прийшли, щоб підтримати їх. Сьогодні пішов 34 день голодування Сенцова, а ми навіть не знаємо, що з ним, нашого омбудсмена до нього не пустили».

За словами Батира, цією акцією вони хочуть підтримати політв'язнів і нагадати міжнародному співтовариству, що Росія - країна-терорист.

«Це свято футболу не повинно проходити в країні, яка систематично ігнорує людські цінності», - кажуть учасника акції.

У свою чергу, фанати «Чорноморця», які взяли участь в акції, розповіли, що не мають нічого проти чемпіонату і дивитися його треба, проте не забуваючи, в якій країні він проходить.

«Сьогоднішня акція не спрямована на те, щоб люди не дивилися футбол, - вважає фанат Олександр, - нехай кожен вболіває за свою збірну, але не забуває, що цей футбол проходить на крові наших хлопців, які захищають нашу країну від агресора».

У підсумку учасники акції облили футбольні м'ячі червоною рідиною і символічно забили голи у «ворота Російської Федерації», перекинувши спортивні снаряди через паркан дипломатичної місії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: