В Одесі відбулися урочистості до дня Незалежності Греції. Фоторепортаж

В Одесі відбулися урочистості до дня Незалежності Греції. Фоторепортаж

Більше 700 одеситів і представників грецької діаспори з різних регіонів України взяли участь в параді до дня Незалежності Греції

Щорічно 25 березня греки всього світу відзначають державне свято - День Незалежності Греції.

У цей день греки віддають почесті героям Революції 1821-1829 років, які звільнили Грецію від 400-річного османського ярма. Величезну роль у грецькому Відродженні зіграла і Одеса. З ідеєю про незалежність греки зібралися в Одесі 14 вересня 1814 року і склали статут секретного товариства «Філікі Етерія», яке змогло залучити весь грецький народ до революції.

27 березня 2018 року грецька діаспора з різних міст України зібралася в Одесі, щоб взяти участь у святкуванні Дня Незалежності Греції.

Про це інформує прес-служба міськради Одеси, повідомляє «Главком».

БФ «Фонд Бумбураса» організував приїзд до Одеси дітей з територій, прикордонних з зоною АТО. Також у святкуванні взяли участь представники грецького парламенту, керівний склад муніципалітетів Греції і Одеси.

Центральною подією урочистостей став парад, в якому взяли участь понад 700 осіб. Греки і одесити пройшли від Свято-Троїцького собору до Грецької площі, де відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника «Філікі Етерія».

У масштабному святкуванні в Одесі Дня Незалежності Греції взяв участь Одеський міський голова Геннадій Труханов.

«Хочу сьогодні привітати всіх нас ще з одним святом - ювілеєм побратимства з грецьким містом Пиреем. Відповідний договір був укладений 25 років тому 25 березня. У нас багато спільного, що, безсумнівно, надає стимул розвитку взаємин між містами », - підкреслив Геннадій Труханов.

Міський голова підкреслив, що в рамках святкування ювілею заплановано безліч заходів як в Одесі, так і в Піреї.

У їх числі: футбольний матч між командами «Олімпіакос» (Греція) - «Чорноморець» (Україна), двосторонній обмін делегаціями школярів, культурні програми, установка і відкриття на Одеській площі в Піреї туристичного символу Одеси - «Якір-серця». І, звичайно, відкриття Грецького парку в Одесі до дня народження міста. Це стане ще одним місцем, яке ріднить Одесу з Грецією: тут будуть представлені грецька культура, одеські традиції і сучасні елементи благоустрою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: