В Овідіопольському районі студентам подарували новенький трактор

В Овідіопольському районі студентам подарували новенький трактор

В Одеській області ще один заклад професійно-технічної освіти отримав нову сільськогосподарську техніку

Нову сільськогосподарську техніку отримало Овідіопольське відділення Одеського центру професійно-технічної освіти. Ключі від трактору та інше обладнання закладу передав заступник голови ОДА Сергій Колебошин.

«Вперше за роки незалежності професійно-технічні навчальні заклади регіону отримують нову сільськогосподарську техніку. Цьогоріч за ініціативою голови Одеської ОДА Максима Степанова було закуплено 6 тракторів для практичних занять студентів. Сьогодні таку техніку отримало відділення «Одеського центру професійно-технічної освіти» у місті Овідіополь. Окрім того, на базі цього навчального закладу створено навчально-практичний центр "Агротехнологій". Це така сучасна форма підготовки фахівців аграрної галузі. Тут учні мають змогу якнайкраще оволодіти професією, поєднуючи теорію з практикою. Центр оснащено необхідним устаткуванням та новою технікою. До кінця року планується відкриття ще кількох подібних навчальних лабораторій в регіоні за іншими фаховими напрямками», — підкреслив Сергій Колебошин.

Заступник голови Одеської ОДА зазначив, що для оснащення навчально-практичного центру «Агротехнологій» з обласного бюджету було виділено 2,5 мільйона гривень. За ці кошти придбано трактор та сільськогосподарське обладнання: ґрунтообробний дисковий агрегат, косарку, чотирьохрядний культиватор, плуг оборотний навісний, причіп тракторний, розкидач мінаральних добрив та сівалку.

Нагадаємо, раніше 5 сучасних тракторів було передано до Арцизького, Ананьївського та Ісаївського професійних аграрних ліцеїв, а також до Північного центру професійної освіти. 

Довідково. ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» об’єднує в собі декілька навчальних закладів. Загалом у ньому навчається понад тисяча учнів, які здобувають освіту за 29 спеціальностями.

Модернізація та розвиток професійно-технічної освіти — один із ключових пріоритетів програми голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова «О-12. Дванадцять кроків назустріч сучасній освіті». Нові стандарти підготовки фахівців формуються у партнерстві з бізнесом регіону. Відтак, випускник професійно-технічного закладу має отримати гарантоване робоче місце, а працедавець – професіонала.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: