Відновлений фонтан у парку Шевченка відкриють після Великодня

Відновлений фонтан у парку Шевченка відкриють після Великодня

Завершилася реконструкція фонтану «Ваза мала» в парку імені Шевченка. Сьогодні відбувся пробний запуск. Офіційне відкриття заплановане на День визволення Одеси

6 квітня 2018 року, відбувся пробний запуск повністю відновленого фонтану «Ваза мала» в центральному парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка. Перший віце-мер Одеси Анатолій Орловський проінспектував виконання цих робіт.

Про це інформує прес-служба Одеської міськради, повідомляє «Главком».

Даний фонтан не працював близько 30 років, з початку 90-х років. За цей час обладнання і комунікації фонтана прийшли в непридатність, а чаші фонтану були сильно зруйновані і засмічені.

У березні 2015 року мер Одеси дав доручення керівникам профільних міських служб визначити обсяг робіт і терміни відновлення фонтану біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам в парку ім. Т.Г. Шевченко, а також впорядкувати прилеглу територію.

Роботи по реконструкції фонтану були розпочаті в ІІІ кварталі 2017 року.

В результаті реконструкції фонтану повністю замінені чаші фонтану, технічне приміщення і комунікації.

Фонтан оснащений інженерними системами водопостачання, водовідведення та електропостачання. На сьогоднішній день завершується благоустрій території навколо фонтану: покладена плитка, встановлені нові лавки та урни, облагороджена зелена зона.

Фонтан оснащений підсвічуванням - 32 підводних світильника забезпечують підсвічування струменів. Планується, що підсвічування фонтану буде включатися щодня з 20:00 до 23:00.

Урочисте відкриття фонтану «Ваза мала» заплановано на 10 квітня 2018 року. Запуск відновленого фонтану приурочать до 74-ї річниці визволення Одеси від нацистських окупантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: