Як обвалився дах у знаменитому будинку в Одесі. Вид з висоти пташиного польоту

Як обвалився дах у знаменитому будинку в Одесі. Вид з висоти пташиного польоту

На щастя обійшлося без постраждалих

У знаменитому будинку, розташованому на вулиці Гоголя, 11, обвалилася частина даху. В результаті звалилася стеля і дерев'яні перекриття на другому поверсі. Також знищений старовинний декор.

Нагадаємо, цей будинок, побудований в 1846 році, належав дядькові письменника по материнській лінії відставному генерал-майору Андрію Трощинському. Микола Гоголь зупинявся у нього, коли жив в Одесі в 1850-1851 роках.

На жаль, будинок, в якому жив письменник, багато років знаходиться в дуже поганому стані. До 2012 року будинок Гоголя знаходився у власності Міністерства оборони України. І це, нібито, створювало перешкоди для його реставрації.

Але власники більшості квартир відсудили будівлю у військового відомства і стали його повноправними власниками. 6 років тому міськрада Одеси заявляв про намір зайнятися спільно з мешканцями реставрацією будівлі. У березні 2013 року будинок навіть обнесли парканом і завісили спеціальною тканиною. А питання про реставрацію залишилося не вирішеним до цих пір.

На даний час будинок знаходиться на балансі ОСББ «ОМІС-10», судячи по одному з відповідей на запити щодо даного будинку по гарячій лінії міськради «15-35». У той же час прес-центр Міністерства оборони у відповіді на запит журналіста Ярослава Берендакова влітку 2017 року відзначав, що будівля на той момент перебувало на балансі квартирно-експлуатаційного відділу в місті Одеса, і що міська рада протягом семи років не вживав дій по прийняттю будинку по вулиці Гоголя 11 і розташованих в ньому приміщень на баланс міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: