Як в Одесі Ісуса Христа по Дерибасівській на Голгофу вели

Як в Одесі Ісуса Христа по Дерибасівській на Голгофу вели

Великодня реконструкція у Південній Пальмірі

Сьогодні вдень по головній вулиці міста пройшла вже традиційна великодня реконструкція - костюмована вистава в пам'ять про події, описані в Новому Завіті.

З кожним роком яскравий захід стає все масштабнішим. Цього разу в суді, і ході взяло участь 64 героя, одягнених згідно моді 33-го року від Різдва Христового.

На допомогу одеським реконструкторам, з року в рік виконуючих роль безсердечних легіонерів Римської імперії, прибуло підкріплення в особі колег з Румунії та Чехії. Особливо колоритно виглядав воїн, одягнений в шкуру вбитого ведмедя - діти, які мали бажання зробити селфі, не відходили від нього ні на крок.

«Це вже шостий рік поспіль ми допомагаємо зануритися в атмосферу першого століття нашої ери і допомогти театралізованої групі показати останню годину життя Ісуса Христа. А ми граємо роль легіонерів, що служили Пилату», - розповів один з керівників клубу військово-історичної реконструкції Сергій Савінков.

Реконструктор з Румунії Мартін Дасвіс розповів, що в їх історичному клубі майже 70 осіб, однак приїхати в Одесу змогли лише кілька.

«В минулому році ми познайомилися з вашим організатором на подібній реконструкції в Чехії, ми подружилися, і місяць тому нас запросили в Одесу», - розповів Мартін.

Історія, описана в кількох розділах Святого писання, вмістилася на 400 метрах Дерибасівській.

Ісус Христос стійко витримав знущання старших священиків і гідно проніс свій хрест від Катерининської до входу в Пасаж, а легіонери, нітрохи не відрізняючись від сучасних співробітників силових відомств, вміло розпихали натовп.

Порадували відпочиваючі, які досить швидко вжилися в роль і насідали на засудженого месію. Натовп настільки розійшлася, що один з легіонерів ледь не позбувся свого шолома. Кінцевою точкою процесії стала концертна сцена в районі ресторану «Франзоль».

«Ми сподіваємося, що таким чином нам вдалося добитися поставлених цілей, - зазначила керівник оргкомітету реконструкції Наталія Терехова. - Думаю, ми змогли підготувати серця одеситів до наступаючого світлого свята Великодня».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: