З початку введення карантину у 322 одеситів закінчилася ізоляція

З початку введення карантину у 322 одеситів закінчилася ізоляція

В Одесі забезпечують контроль стану здоров'я людей, що знаходяться на самоізоляції

В Одесі 32 пацієнти з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19 і легким перебігом захворювання проходять амбулаторне лікування вдома в режимі самоізоляції. Проводиться регулярне контрольне тестування всіх пацієнтів мобільними бригадами Центру невідкладної медичної допомоги.

Також проводиться виявлення і обстеження контактних осіб. Всього на 27 квітня 2020 року за участю Одеського обласного лабораторного центру отримана інформація щодо 621 контактної особи, дані яких передані в Центри первинної медико-санітарної допомоги для спостереження сімейними лікарями.

За минулий тиждень у 41 пацієнта закінчився період карантину, і вони зняті з ізоляції. Всього з початку карантину з ізоляції зняті 322 особи.

Для оперативного моніторингу ліжкового фонду і дихального обладнання всіх міських стаціонарів Одеси створено службовий електронний ресурс, управління яким здійснює Центр моніторингу та протидії COVID-19. Функціональні можливості сайту розширені: додані модулі, що дозволяють здійснювати облік, контроль та медичний супровід пацієнтів, які перебувають під амбулаторним наглядом сімейних лікарів на самоізоляції, а також вести облік роботи мобільних бригад.

Нагадаємо, в Україні підтверджено 9410 випадків Covid-19, за добу - ще 401.

Зазначимо, що МОЗ запускає тестування на антитіла до Covid-19. Водночас медики заявили, що коронавірус вражає не тільки легені, а й нирки.

Крім того, у МОЗ розповіли, коли можна очікувати спалаху Covid-19.

Також нагадаємо. що Кабмін заборонив українцям виїжджати з країни на заробітки.

До слова, вчені попереджають, що Covid-19 здатний вражати мозокОписані випадки розвитку у пацієнтів з Covid-19 синдрому Гієна-Барре, коли імунна система, реагуючи на інфекцію, помилково атакує клітини периферичних нервів. Це призводить спочатку до м'язової слабкості, а потім до паралічу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: