50 миттєвостей «Гуморини-2018»: голлівудські супергерої та стародавні атракціони

50 миттєвостей «Гуморини-2018»: голлівудські супергерої та стародавні атракціони

В Одесі відгуляли чергову Гуморину.

На радість організаторів і простих одеситів, обіцяний синоптиками дощ на місто так і не пролився, проте сильний вітер компенсував його відсутність. Незважаючи на це, свято, приурочене до Дня сміху (або дурня, як кому завгодно), пройшло при солідному скупченні людей.

Виступаючи зі сцени, встановленої на перетині Пушкінської і Ланжеронівської, міський голова Геннадій Труханов розповів про страхи організаційного комітету фестивалю щодо погоди і закінчив свою промову тим, що погода приголомшлива. Цим словам мера здивувалися багато одеситів і гостей міста, які утискали голови в плечі від пронизливого вітру.

До слова, комунальники, принаймні на Приморському бульварі і навколишніх вулицях, непогано підготувалися до вітряну погоду. На лавочках розташувалися оперативні бригади двірників з віниками та совками, які спритно підбирали гілки, зламані вітром. Чистота центральної частині міста, по крайній мірі в першій половині дня, підтримувалася на нормальному рівні.

Карнавальна хода була організованою і пристойною - ніяких безглуздих жартів нижче пояса і вульгарних натяків. Центральними вулицями проїхали кортеж Дарта Вейдера, і інші голлівудські супергерої, серед яких були Людина-павук, Дедпул і навіть Кхал Дрого з Дейенеріс Таргаріен з «Ігри престолів».

Окремо слід відзначити костюмоване шоу артистів на ходулях, які викликали бурю емоцій у глядачів. Що ж стосується колісної техніки, то в складі ходи були гігантський барабан, машина посмішок, одеська ракета з машиною «Тесла» (наша відповідь Ілону Маску) і звичайно ж, гігантська качка, що стала з недавніх пір символом Гуморини.

Слід зазначити, що Гуморина не стала торжеством обжерливості. Принаймні на Приморському бульварі і прилеглих вулицях. Фудкорт сконцентрували на Грецькій площі. Тут можна було придбати все, що душа забажає - від смажених реберець до вареної кукурудзи і плову. Разом з тим в інших частинах міста лотки з фастфудом, як це було раніше, були відсутні, і придбати можна було хіба що морозиво, соки-води і кави. Словом, жують і п'яних в натовпі практично не спостерігалося.

З цінами на Гуморині також було все відносно адекватно. Торговці чаєм і кавою підняли ціни напоїв буквально на кілька гривень, а продавці сувенірів не стали піднімати ціни до хмар: будь-який дитячий головний убір з символікою Одеси продавали по 90-100 гривень (зазвичай 70-90). Льодяники для малюків подорожчали приблизно на 5 гривень, а художники-карикатуристи просили за чорно-білий портрет 150 гривень.

Єдине, що вибивалося з концепції оновленої Гуморини - це дитячі атракціони, на кшталт батутів і бувалих качечок на колісному ходу, які розмістили в «Горсаду» і за «Великій Московській». Втім, і вони знайшли своїх шанувальників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: